Listvy
Select Page

Välkomna

till Corner 107

Ett modernt och bekvämt boende i Sävedalens hjärta 

Om projektet

Ett modernt designat hus inrymmande fjorton välplanerade och exklusivt utformade bostäder planeras just nu på paradgatan i Sävedalen.

Här erbjuds något utöver det vanliga, med bland annat exklusiva material och inglasade balkonger som blir till extra rum stora delar av året. Merparten av lägenheterna kommer att ha tillgång till en egen parkeringsplats. Inflyttning planeras till Q1 2022.

Genomgående för husets utformning är de väl genomtänkta lösningarna och exklusiva materialvalen. Redan vid första anblick slås man av den levande fasaden med träribbor i olika mått och ett härligt djup. Entrén till huset har högt i tak med inslag av terazzo, dörrar och postfack i svart och svarta smidesräcken i trapphuset.

Hiss finns självklart också. Samtliga lägenheter levereras med målade väggar i modern kulör, och ett ljust askgolv. Smakfullt inredda badrum med vitt kakel, terazzo på golv och golvvärme. Respektive bostad får ett modernt kök med trevliga lösningar och släta fronter. De gjutna bänkskivorna i köket är likt badrummets klinker av exklusiv terazzo. Samtliga bostäder får dessutom en egen balkong eller uteplats.

I trädgården kommer det att anläggas en gemensam uteplats med grill. Vissa lägenheter kommer att kunna upplåtas även till juridisk person.

Bostäderna

I projektet finns totalt fem lägenhetstyper, varje utförande är unikt och mer om varje lägenhetstyp kan ni läsa här nedan. Ni kan även klicka er vidare till varje specifik bostad för att läsa mer och se planlösningen. 

Takvåning

I dessa välplanerade trerummare på 77 respektive 78 kvadratmeter erbjuds kök i vinkel med köksö och takfönster.

Från vardagsrummet når du bostadens inglasade balkong som med sitt läge högst upp i huset badar i sol, välj öster- eller västerläge.

Balkonglägenhet

På plan 2 och plan 3 erbjuds totalt 8 stycken bostäder om 50 kvadratmeter vardera.

Vackert inglasade balkonger som man kan välja att öppna upp eller stänga igen helt.

Under stora delar av året fungerar detta som ett extra rum. Välj balkong som vetter mot öster eller väster.

Kök och vardagsrum i öppen planlösning samt klädkammare i sovrummet är ytterligare fördelar men denna bostadstyp.

Trädgårdstvåa 50 kvm

Av denna något större tvåa finns två exemplar, välj uteplats åt öster eller väster.

Den generöst utformade uteplatsen tillåter även sittplatser runt knuten, vilket låter dig njuta av den härliga kvällssolen.

En del av uteplatsen är inglasad och blir till ett extra rum under delar av året.

Vardagsrummet har fönster i två väderstreck och rymmer såväl soffgrupp som matbord för sex personer. I sovrummet finns förvaringsutrymme i både garderober och klädkammare.

Trädgårdsetta

Unik bostad om 25 kvadratmeter med välutrustat kök, samt badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Perfekt som första egna boendet, alternativt som övernattnings-lägenhet. En separat stenlagd uteplats finns, där du kan njuta av morgonkaffet.

 

Trädgårdstvåa 42 kvm

Kvadratsmart bostad med underbar uteplats, privat belägen i västerläge.

Här ryms dubbelsängen utan problem, och middagen tillreds i köket med öppen planlösning mot vardagsrummet.

 

Att bo i Sävedalen

I Säveåns dalgång väntar en naturskön idyll på att fostra nya svenska profiler.

Inspireras av legender som Bertil ”Bebben” Johansson och kicka boll i Sävedalens IF eller väck den inre mästerkocken med matlagningskonst från Marcus Samuelsson – båda uppväxta i vackra Sävedalen.

Även sportkommentatorn Arne Hegerfors och journalisten Elisabet Höglund har sitt ursprung här.

Sävedalen bjuder på något för de flesta med såväl storslagen natur som shoppingstråk och sportanläggningar.

Närhet till två fina badsjöar, motionsspår och vandringsleder gör Sävedalen idealisk för friluftsliv. Vid Härlanda tjärn kan ni också få sällskap av Göteborgs sportfiskeklubb. Precis vid stadsgränsen till Göteborg med Fräntorp och Björkekärr som närmsta granne, finner ni ert nya hem.

Närheten till Östra sjukhuset gör läget utmärkt för alla åldrar och ger trygghet till familjen som väntar tillökning. Med exemplariska kommunikationer tar ni er smidigt in till Göteborg på ca 15-20 minuter.

Bostadsväljaren

Försäljningsprocess

Är du intresserad av projektet så lämnas en intresseanmälan till Fastighetsbyrån Partille. Ni kommer då att bli kontaktade av den ansvariga mäklaren som informerar om projektet och vart vi befinner oss just nu.

Du kommer då även att bli registrerad som intresserad.

Ju tidigare du registrerar dig, desto större valmöjlighet har du när du ska välja bostad. Intresseanmälan innebär inte att du förbinder dig till något och du kan när som helst tacka nej.

1. Förhandsavtal

Bindande förhandsavtal tecknas mellan bostadsrättsföreningen och köparen när föreningens kostnadskalkyl är registrerad och intygsgiven av Bolagsverket. När Bolagsverket för föreningens räkning utfärdat ett tillstånd att ta emot förskott, så erlägger köparen till föreningen 10% av den totala köpeskillingen. Resterande del av köpeskillingen erlägges i samband med tillträde.

2. Upplåtelseavtal

När bostadsrättsföreningens ekonomiska plan är upprättad, registrerad och intygsgiven tecknas upplåtelseavtal mellan bostadsrättsföreningen och köparen. Att den ekonomiska planen är intygsgiven innebär att två av bolagsverket utsedda personer har granskat planen, och intygar att den vilar på tillförlitliga grunder. I samband med undertecknandet av upplåtelseavtalet blir du som köpare medlem i bostadsrättsföreningen.

Dessförinnan prövas om du uppfyller kriterierna för att antas som medlem, prövningen är en kontroll av din ekonomi och allmänna betalningsförmåga.

3. Tillträde

Byggnationen beräknas vara klar under Q1 2022. Exakt tid för tillträde meddelas dig som köpare senast 4 månader i förväg. Inför tillträdesdagen erlägges resterande del av köpeskillingen, och på tillträdesdagen kvitterar du ut dina nycklar.

Låter det intressant?

 

Frida Thorell

Ansvarig mäklare frida.thorell@fastighetsbyran.se 031-26 90 05